Onze bestuursleden en Raad van Bestuur

Elaine Bedel werd in 2019 door gouverneur Holcomb benoemd als de eerste secretaris en Chief Executive Officer van de nieuw opgerichte Indiana Destination Development Corporation (IDDC), een semi-overheidsorgaan dat zich erop richt de staat Indiana te maken tot een geweldige plek om te wonen en te bezoeken, en om er te studeren en geld te verdienen. Voorafgaand aan haar recente benoeming was Bedel van 2017-2019 voorzitter van de Indiana Economic Development Corporation (IEDC), de belangrijkste organisatie voor economische ontwikkeling van de staat. Onder Bedels leiding kende de staat opeenvolgende recordjaren van groei in de arbeidsmarkt. Voordat ze de staat diende, was Bedel President en Chief Executive Officer van Bedel Financial Consulting Inc., een functie die ze bekleedde sinds ze het bedrijf in 1989 oprichtte. Bedel, die in Indianapolis woont, is auteur van een boek over persoonlijke financiën en heeft in binnen- en buitenland gesproken over haar interpersoonlijke en financiële expertise en ervaring. Bedel behaalde een bachelor’s degree aan Hanover College en een MBA aan Butler University. Tijdens haar loopbaan kreeg Bedel veel erkenning voor haar toewijding aan haar beroep en de maatschappij. Zij werd in 2016 opgenomen in de Indiana Academy of Arts and Sciences en werd in 2015 gekozen als Women Business Owner of the Year door de National Association of Women Business Owners (NAWBO). Bedel werd opgenomen in de Business Hall of Fame door de Junior Achievement of Central Indiana en ontving de Financial Planning Association’s “Heart of Financial Planning” Award in 2013.

Reinder Bruinsma is een Nederlandse staatsburger, geboren in Amsterdam en woont momenteel in een deel van Nederland dat begin jaren zestig op het water is gewonnen. Bruinsma is gepromoveerd in de theologie aan de University of London. Voor zijn officiële pensionering omvatte zijn carrière meer dan veertig jaar in een breed scala van pastorale, educatieve, redactionele en administratieve functies in de kerk van de Zevende-dags Adventisten, met een sterke nadruk op oecumenische dialoog met andere geloofstradities. Bijna de helft van deze periode woonde en werkte hij buiten zijn thuisland, onder meer in West-Afrika, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Zijn werk heeft hem naar zo’n 80 verschillende landen gebracht. Hij is de auteur van een groot aantal artikelen en bijna dertig boeken. In februari 2020 heeft de Charles Elliot Weniger Society Bruinsma de Charles Elliot Weniger Award of Excellence toegekend. In april 2021 werd hij gehuldigd door de koning der Nederlanden die Bruinsma benoemde tot ‘ridder’ in de Orde van Oranje-Nassau (een eer die hij deelt met zijn landgenoot John Weidner).

Glenn Coe is een gepensioneerde advocaat die in Orlando, Florida woont. Toen hij nog student was aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van CT, was hij de eerste directeur van de justitiële opleiding en redigeerde hij benchmark-boeken voor alle rechters van de rechtbanken in de staat. Hij was als aanklager werkzaam in het kantoor van de hoofdofficier van justitie voor het vervolgen van corruptie bij de overheid en bij georganiseerde misdaadzaken die werden onderzocht door grand jury’s van de staat. In zijn privépraktijk was hij onder meer betrokken bij succesvolle civiele rechtszaken tegen de FBI in Boston wegens het plegen van meineed—wat leidde tot onterechte veroordelingen voor moord—een grote brandschadezaak in een fabriek voor computerchips in Taiwan, zaken met betrekking tot neergestorte chartervliegtuigen en diverse commerciële geschillen. Hij was ook president van de Hartford County Bar Association, de oudste continu functionerende orde van advocaten in het land.  Glenn heeft in 2017 de Foundation for the Islands of Old Providence and Santa Catalina, Inc. opgericht, een 501(c)(3) charitatieve organisatie die nu betrokken is bij het werven van fondsen voor orkaanslachtsoffers op deze twee westelijke Caribische eilanden die op 16 november 2021 vrijwel werden verwoest door orkaan Iota van de vijfde categorie. Glenn maakt sinds 2011 deel uit van het bestuur van de John Henry Weidner Foundation for Altruism. Nu hij gepensioneerd is geniet Glenn van zeilen en golfen, waar hij de score van zijn leeftijd bijna heeft gehaald.

William Ervin. Ik ben opgegroeid in Terre Haute, Indiana, en ging in 1957 naar de Indiana University in Bloomington, Indiana. In 1961 studeerde ik af met een B.S. in Business en in 1964 met een graad in de rechten. Dat was ook het jaar waarin ik werd toegelaten tot de balie.  In 1961 won ik het Intercollegiale Three Cushions Biljart Kampioenschap op de Kansas State University. In 1964 kwam ik in dienst van de FBI en deed dienst in Louisiana, South Carolina, Massachusetts, Washington, D.C., Richmond, Virginia, Honolulu, Hawaii, en Indianapolis, Indiana. In Honolulu was ik als leidinggevend agent territoriaal verantwoordelijk voor Hawaii, de Trust Territories of the Pacific Islands, de Palau Islands, Guam en de Mariana Islands. In Indiana was ik verantwoordelijk voor de staat Indiana. In 1987 richtte ik met drie anderen een World War II Roundtable op die de laatste 34 jaar elke maand heeft vergaderd. In 1990 ging ik met pensioen bij de FBI en ging ik werken voor Dean Witter. In 1994 was ik medeoprichter van een productiebedrijf van documentaires. Van 1998 tot 2006 was ik adjunct-professor en doceerde ik twee juridische vakken aan Butler University. Ik ben al 40 jaar lid van de Rotary Club en sinds 1992 lid van de adviesraad van het Leger des Heils. Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen.

Kurt Ganter ging in 2000 met pensioen bij de AdventHealth Healthcare Corporation, nadat hij Vice-President Human Resources was geweest bij het hoofdkantoor van AdventHealth in Winter Park, Florida. Voorafgaand aan zijn werk bij AdventHealth was hij Chief Operating Officer van het Simi Valley Adventist Hospital in Californië, Chief Operating Officer van het Fuller Memorial Hospital in Massachusetts en ziekenhuisdirecteur van het Parkview Memorial Hospital in Brunswick, Maine. Na zijn vertrek bij AdventHealth richtte Ganter Coveside H.R. Management op voor bedrijven in Maine. Tegelijkertijd gaf hij HR advies aan de ziekenhuizen en klinieken in de Zuidoost Azië-Pacific regio van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten. Dit advies leidde tot de oprichting van Accent Healthcare, een ziekenhuis- en kliniekmanagementbedrijf met hoofdkantoor op de Filippijnen. Vóór zijn werk in de gezondheidszorg was Ganter docent Engels aan het Atlantic Union College. Hij behaalde een masters-graad in Engels aan de Andrews University in 1967 en een doctoraat in Engels Onderwijs aan de Boston University in 1978. Hij werd gecertificeerd als Senior Professional in Human Resources (SPHR) in 2016. Ganter trad toe tot de Raad van Bestuur van de John Henry Weidner Foundation in 2001 en was uitvoerend directeur van de stichting van 2002 tot 2014. Hij is actief geweest in vrijwilligerswerk voor de Boy’s and Girl’s Club in Californië en Habitat for Humanity in Maine.

Brent G.T. Geraty (secretaris) studeerde geschiedenis en bedrijfskunde aan het Atlantic Union College in Massachusetts, waar dr. Alberto Sbacchi—de eerste voorzitter van de Weidner Foundation—een van zijn mentoren was. Brent behaalde zijn masters-graad in geschiedenis aan de Andrews University in Michigan. Hij behaalde zijn doctoraat in de rechten aan de Yale Law School, waar hij een Coker Fellow was en redacteur van artikelen voor de Yale Law & Policy Review. Nadat hij zes jaar lang zijn tanden had gezet in rechtszaken bij advocatenkantoren, werkte Geraty de laatste 15 jaar als juridisch adviseur aan de Andrews University. Hij was de eerste die in die functie werd aangenomen, en hij zette het Office of General Counsel op binnen een context van culturele en etnische diversiteit. Hij had ook een academische aanstelling bij Andrews, waar hij lesgaf in voorbereidende vakken in de rechtenstudie. Brent Geraty trad in 2015 in dienst bij de University of Redlands in Californië als haar eerste interne jurist, lid van het kabinet van de president en rapporterend aan de president.

Lawrence (Larry) T. Geraty is de gepensioneerde president emeritus van La Sierra University (1993-2007), hoewel hij die instelling op parttime basis is blijven dienen in het bestuur van de stichting.  Hij was lange tijd bevriend met John en Naomi Weidner, hielp bij het organiseren van het bestuur van de Weidner Foundation en was enkele jaren voorzitter.  Nadat hij in 1972 aan Harvard promoveerde in de Syrisch-Palestijnse Archeologie (in die periode ontving hij een Fulbright Fellowship naar Israël, waar hij opgravingen verrichtte), doceerde hij enkele jaren aan de Andrews University, waar hij het Instituut voor Archeologie oprichtte en leiding gaf aan de archeologische opgravingen in Jordanië.  Van 2002-2006 was hij voorzitter van ASOR (nu de American Society of Research met hoofdkantoor in Alexandria, VA), de belangrijkste beroepsvereniging voor Amerikaanse archeologen die werkzaam zijn in het Midden-Oosten.  Naast zijn administratieve onderwijsactiviteiten, en zijn wetenschappelijk onderzoek, publicaties en onderwijs op het gebied van archeologie en de Bijbel, is hij door de jaren heen actief geweest in maatschappelijke organisaties in Michigan, Massachusetts en Californië die zich hebben ingezet voor de verbetering van de samenleving.

Tanja Magas (bestuursvoorzitter) is geboren in Sarajevo, Bosnië & Herzegovina. Ze groeide op in Oostenrijk en Duitsland als vluchteling tijdens de burgeroorlog in de Balkan en voelt zich daarom sterk persoonlijk verbonden met het Weidner-verhaal. Een beurs van de ASSIST Foundation bracht Tanja op 16-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Zij heeft een BA in politieke wetenschappen en filosofie van Columbia University, een MBA in financiën van de Wharton School en een MA in internationale betrekkingen van het Lauder Instituut van de Universiteit van Pennsylvania. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring in de financiële dienstverlening, waarbij ze heeft gewerkt in New York, Londen en Dubai. In haar vrije tijd houdt Tanja van boksen, ondernemerschap, filantropie en reizen (ze heeft in 7 landen gewoond en tot nu toe 62 landen bezocht).

Stephen F. Morgan (penningmeester). Baltimore, Maryland

Ronald E. Osborn (directeur) is universitair hoofddocent ethiek en filosofie aan de La Sierra University.  Hij zit sinds 2017 in het bestuur van de Weidner Foundation, maar werkte eerder voor de Weidner Foundation tussen 1994 en 1997, toen hij als geschiedenisstudent en student-assistent van dr. Alberto Sbacchi (de eerste voorzitter van de Foundation) aan het Atlantic Union College hielp bij het catalogiseren van materialen uit de Weidner Collectie. Hij was een Mellon Postdoctoral Fellow aan het Wellesley College, en een Fulbright Scholar in Birma/Myanmar.  Hij gaf cursussen aan het Department of International Relations van de University of Southern California (waar hij in 2012 promoveerde als Bannerman Fellow in het Program in Politics and International Relations), in het Honors Program van UCLA, in het Peace and Justice Studies Program van Wellesley College, en in het Peace Studies Program van Chapman University.  Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Humanism and the Death of God: Searching for the Good After Darwin, Marx, and Nietzsche (Oxford University Press, 2017). Ron’s professionele ervaring buiten de academische wereld omvat onder meer het werken met verschillende humanitaire en mensenrechten NGO’s onder moeilijke omstandigheden. Hij hielp bij de coördinatie van voedsel- en onderdakhulp voor terugkerende vluchtelingen, direct na de oorlog in Kosovo in 1999. In 2006 werkte hij samen met een mensenrechtenorganisatie, Les Mêmes Droits pour Tous (MDT), bij het documenteren van bewijzen van marteling in een gevangenis in Guinee, West-Afrika (waarover hij heeft geschreven in het tijdschrift Health and Human Rights). In 2017 werkte hij als projectcoördinator bij ADRA International bij hulpverlening aan vluchtelingen in de Witte Nijl regio in Soedan.

Ali Sahabi (voorzitter) is een levenslange pleitbezorger voor veerkrachtige en duurzame gemeenschappen. Hij heeft zijn carrière gewijd aan het bevorderen van de veiligheid, economie en kwaliteit van leven van gemeenschappen in heel Californië. Zijn werk is geëerd met de California Governor’s Environmental and Economic Leadership Award voor het kiezen van een duurzame benadering van gemeenschapsontwikkeling en milieuherstel in de Dos Lagos mixed-use ontwikkeling in de stad Corona. Als Chief Operating Officer van Optimum Seismic, Inc, één van Californië’s leidende seismische retrofit bedrijven, leidt hij een ervaren team dat sinds 1984 steden veiliger maakt door het uitvoeren van aardbeving engineering om aardbevingsbestendige gebouwen te realiseren. Zijn bedrijf voert full-service seismische retrofit-engineering en bouwdiensten uit op meergezinswoningen, woongebouwen, commerciële en industriële gebouwen in de gehele staat. Sahabi is ook voorzitter van Optimum Group, LLC. Sahabi behaalde een Master of Real Estate Development aan de School of Urban Planning and Development van de University of Southern California en een Bachelor of Science in Management aan Pepperdine University. Hij staat bekend om zijn filantropische inspanningen en steunt een breed scala aan goede doelen. Hij heeft het Center for Sustainable Suburban Development van de University of California in Riverside met gulle hand gesteund en blijft talloze andere doelen steunen om mensen en gemeenschappen te helpen. Sahabi is de voormalige voorzitter van de Building Industry Association, Baldy View Chapter, en is nauw betrokken bij diverse professionele, maatschappelijke en non-profitorganisaties, waaronder de California Apartment Association, California Building Officials, California Manufacturers & Technology Association, Los Angeles Area Chamber of Commerce, Los Angeles County Business Federation, en het U.S. Resiliency Council.

Astrid E. Wendth (agent) doceert Amerikaanse literatuur en Engelse taal- en letterkunde aan de West Boylston High School in Massachusetts. Astrid was vierde-generatie studente aan het Atlantic Union College en was getuige van de oprichting van de Weidner Foundation op de campus van AUC. Haar vader was de eerste directeur van de Stichting en beide ouders waren bestuursleden, voordat zij haar diploma’s Engels en Geschiedenis behaalde. Astrid maakt sinds 2018 deel uit van het Weidner-bestuur. Ze heeft een MA in American Studies van de Universiteit van Massachusetts, waar haar onderzoek zich richtte op film en culturele studies: haar scriptie onderzoekt film noir en de invloed ervan op animatie en themaparkontwerpen aan het begin van het naoorlogse tijdperk. Naast lesgeven en schrijven werkt Astrid graag met veteranen van buitenlandse oorlogen, en ontwerpt ze lesprogramma’s en interactieve ervaringen voor onderwijsinstellingen en historische locaties. Zij is lid van de East Coast afdeling van de Tuskegee Airmen en de Themed Entertainment Association.