Ons werk vandaag

Geallieerde piloten ontsnappen over de Pyreneeën met de hulp van Dutch-Paris (foto copyright de Weidner Foundation)

De Weidner Foundation stelt zich ten doel het bewaren en eren van John Weidner’s nalatenschap, en aan het cultiveren van onbaatzuchtige en moedige actie in de geest van Weidner en de Dutch-Paris Ontsnappingslijn van de Tweede Wereldoorlog. We doen dit door middel van deze initiatieven:

Het Weidner Rescuers Award zet personen in de schijnwerpers die hun leven hebben gewaagd om mensen te redden die geconfronteerd werden met genocide, etnische zuivering, mensenhandel of religieuze vervolging.

Het Butler University Weidner Chapter verstrekt beurzen aan studenten die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor hun gemeenschap.

De Weidner Collectie van historische documenten, ondergebracht aan de Stanford Universiteit, bewaart Weidners levensverhaal en de documentatie van de Dutch-Paris Ontsnappingslijn die hij zo moedig leidde.

De Weidner Foundation Books brengt het verhaal van Dutch-Paris onder de aandacht van een breed publiek door middel van publicaties over John Weidner en de Dutch-Paris Ontsnappingslijn.

Het Weidner Film Project. De Weidner Foundation bezit de rechten op het levensverhaal van John Weidner. We zijn actief bezig, in samenwerking met anderen, om een lang gekoesterde droom van zowel John als de Foundation te realiseren, namelijk dat John’s verhaal op film wordt verteld op een manier die artistiek uitmuntend en moreel inspirerend is.

Bezoek onze website of neem contact met ons op om meer te weten te komen over deze en andere projecten van de Foundation, en om een gesprek te beginnen over manieren waarop we kunnen samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken.